Δράσεις

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Είμαστε οι άνθρωποι που διοργανώνουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το 2019 κλείνει 10 συνεχείς διοργανώσεις, με χιλιάδες συμμετοχές μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα στο www.digifest.info.

Το Ίδρυμα Λάτση υποστηρίζει το Σύλλογο ΨηφίΔα στην υλοποίηση του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Ίδρυμα Λάτση

Η 6η ΑΙΣΘΗΣΗ
Το παιχνίδι από το μέλλον

Ένα ταχύρρυθμο διαδικτυακό εργαστήριο μυθοπλαστικής σχεδίασης με θέμα την επινόηση ενός μελλοντικού ψηφιακού παιχνιδιού με χρήση τεχνολογιών διάδρασης εγκεφάλου-προς-εγκέφαλο (brain-to-brain interaction / BBI). Το εργαστήριο ξεκινά με μια σύντομη εισαγωγή στη μυθοπλαστική σχεδίαση, στις τεχνολογίες αιχμής BBI και στη διερεύνηση προοπτικών του μέλλοντος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται προς τη σύλληψη και τον νοητικό σχεδιασμό ενός ψηφιακού παιχνιδιού από το μέλλον μέσα από διασκεδαστικές δημιουργικές δραστηριότητες. Επίσης, καλούνται να αναλογιστούν τα σοβαρά ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των τεχνολογιών BBI και να προτείνουν σχετικές λύσεις. Οι κύριοι στόχοι του εργαστηρίου είναι η κατανόηση των επερχόμενων τεχνολογιών ΒΒΙ και το πώς αυτές αναμένεται να διαμορφώσουν το (κοντινό και μακρινό) μέλλον, η δημιουργική, κριτική και υπολογιστική σκέψη και η διασκέδαση.
Το εργαστήριο υλοποιείται από τον Δημήτρη Γραμμένο, Κύριο Ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας (ΙΤΕ). Επίσης, συμμετέχει η Ανθή Στρατάκη, Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του ΙΤΕ. Το εργαστήριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο ΨηφιΔα και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, στο πλαίσιο του Μαθητικού φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με την Συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της έδρας UNESCO για την «Έρευνα για το Μέλλον» στην Ελλάδα.

Αναλυτικές πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο:


Συμμετοχή στην κοινότητα μετάφρασης του Raspberry Pi

Το μέλος του συλλόγου μας Αλέξανδρος Ρονιώτης, που εκπροσωπεί το σύλλογο μεταφράζοντας εθελοντικά για το Raspberry Pi, αναγνωρίστηκε ως “εθελοντής του μήνα” για το μήνα Σεπτέμβριο του 2020.